Internet, ip-telefoni och tv

Tv via Tele2

Ett grundutbud av tv-kanaler tillhandahålls av comhem och ingår i hyran/avgiften till föreningen. För att få tillgång till det digitala grundutbudet behövs en digitalbox, för det analoga utbudet behövs ingen digitalbox. Dagens platt TV-n har har en sådan inbyggt i sig, äger inte bostadsrättsinnehavaren en platt-Tv behövs en digitalbox från comhem.

I grundutbudet ingår, SVT1, SVT2, TV4, TV6, FOX, Axess TV, SVT kunskapskanalen, SVT24/barnkanalen. Önskas mer kanaler behövs ett eget finansierat abonnemang som kan införskaffas via comhem. Kanalutbudet kan komma att ändras över tiden.

Tv, ip-telefoni och internet via Stockholms Stadsnät

Fiber-baserad internetuppkoppling på 1000 Mbit/s tillhandahålls av Stockholms Stadsnät och ingår i hyran/månadsavgiften till föreningen.

För att kunna utnyttja bredbandet behöver du följande:

Nyinflyttad? Så här börjar du använda bredbandet:

  1. Öppna det vita kopplingsskåpet i hallen. Leta upp uttaget i överkanten som går till fibermodemet (en liten grå box), som är gömt bakom metallpanelen med uttagen. Uttaget du letar efter bör vara märkt ”WAN”.
    It-skåp i lägenhet
  2. På baksidan av din router finns ett uttag som skiljer sig från de andra, exampelvis genom att sitta vid sidan av eller genom att ha en annan färg. Uttaget kan även vara märkt ”Internet” eller ”WAN”. Koppla ihop WAN-uttaget på routern och WAN-uttaget i kopplingsskåpet med en vanlig nätverkskabel. Ofta följer en sådan kabel med när du köper en bredbandsrouter.
    Baksidan på en bredbandsrouter
  3. I många rum finns nätverksuttag monterade i närheten av eluttagen. För att dessa ska fungera behöver du koppla ihop rätt uttag i kopplingsskåpet med någon av de andra nätverksuttagen på din router (de gula uttagen på bilden ovan). Även här använder du en vanlig kort nätverkskabel.
  4. Starta en webbläsare på din dator och surfa till valfri hemsida på din dator, ex. www.trollkarlen2.se.
  5. Du kommer nu att få upp Stockholms Stadsnäts hemsida som beskriver hur du går vidare för att aktivera ditt bredband. Du behöver nu fylla i lite kontaktuppgifter. Du kan även beställa extratjänster, exempelvis ip-telefoni och tv via bredband.
  6. Därefter tar det ungefär 15 minuter innan ditt bredband börjar fungera.

Kontakt Stockholms Stadsnäts kundtjänst om du har frågor kring inkoppling, hastighetsuppgradering, ip-telefon och tv. Kontakt deras kundtjänst via kundtjanst@stosn.se eller ring 08-501 220 10 (fram till 22:00 på vardagar och 19:00 på helger).